Lukáš Lacko zdolal turnajovú jednotku a čaká ho osemfinále

15.11.2011 Bratislava

"V ostatnom čase sme veľa spolu trénovali, sme dobrí kamaráti, hráme tu spolu štvorhru. Myslím si, že jemu ten bratislavský povrch bude sedieť k štýlu od základnej čiary. Nechcem sa zbytočne vnútorne zaoberať tým, že bojujem o dostatočné rebríčkové postavenie na štart priamo v hlavnej súťaži Australian Open. Uvedomujem si aj skutočnosť, že som sa ako jediný z domácich hráčov zmestil do bratislavskej hlavnej súťaže na základe postavenia v renkingu, ale nechcem sám seba dostávať pod tlak. Mojím najbližším cieľom je teda úspech v druhom kole," podotkol Lukáš Lacko, ktorý dva týždne staronovo spolupracuje s koučom Matejom Liptákom, predbežne sú však dohodnutí iba na Slovak Open a challenger v Helsinkách. Situáciu si smerom k sezóne 2012 vyhodnotia až koncom novembra po zvážení možností a ponúk.
 
BRATISLAVA 15. novembra (WEBNOVINY) - Domáci tenista Lukáš Lacko zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR pod názvom ATP Challenger Tour Slovak Open v Bratislave (14. - 20. novembra, dotácia 85 000 eur, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC) nad Poliakom Lukaszom Kubotom nasadeným ako prvým za 53 minút absolútne jednoznačne 6:1, 6:1.

Súperom 23-ročného piešťanského rodáka Lacka v osemfinálovom 2. kole miestnej singlovej súťaže bude Čech Jan Hájek.

Domáce náhradníčky Katarína Kachlíková a Lenka Tvarošková prehrali v utorňajšom zápase 1. kola štvorhry na medzinárodných otvorených majstrovstvách SR tenistiek pod názvom ITF Slovak Open v Bratislave (14. - 20. novembra, dotácia 25 000 USD, tvrdý povrch Premier Latex-Ite v NTC) s jednotkami "pavúka", českými dvojičkami Karolínou a Kristýnou Plíškovými, za 39 minút hladko 0:6, 3:6.

Slovenky nastúpili namiesto taliansko-ukrajinského páru Andreea-Roxana Vaideanová, Anastasia Vasilievová, ktorý nehral pre zranenie druhej menovanej. Češky si vo štvrťfinále miestnej deblovej súťaže zmerajú sily s domácim tandemom Jana Čepelová, Janette Husárová.

Dvojhra mužov - 1. kolo:
Lukáš Lacko (SR) - Lukasz Kubot (Poľ.-1) 6:1, 6:1 za 53 minút

Štvorhra žien - 1. kolo:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR-1) - Katarína Kachlíková, Lenka Tvarošková (SR) 6:0, 6:3 za 39 minút

 

Vyberte región